Ethan Hunt öt év után ismét visszatért, hogy megmentse a világot a gonosztól. Szerencsére a folytatás jól sikerült, nem lehet okunk a panaszra. A film bővelkedik szuperkütyükben, akcióban és poénokban. Talán ezért sem lett csalódás ez a negyedik rész, mert a készítők nem vették véresen komolyan a jeleneteket. A történet Budapesten kezdődik, ahol egy akció balul sül el, majd ugrunk Moszkvába. Itt egy börtönből kell kiszabadítani Tomot, majd a sikeres szökés után meghallgathatjuk a főcím zenét. Tom és az új csapata megkapja az új küldetés részleteit: be kell törni a Kreml szigorúan örzött, titkos archívumába és megszerezni pár dossziét egy őrült tudósról, aki atomháborút akar kirobbantani. Természetesen itt sem megy minden zökkenőmentesen: a dossziék már nincsenek ott, a Kreml felrobban és Tomot is elkapják. Az események felgyorsulnak, az IMF-et felszámolják, Tom magára marad. A következő állomás Dubai, azonbelül is egy szálloda (Burj Khalifa). Itt láthatjuk a film legjobb akciójelentét, amikor Tom 300-350 méter magasságban ügyeskedik a felhőkarcoló oldalán. No és a két tüzes amazon verekedése sem mellékes. Persze ez sem elég, a gonosz megszerzi amit akar, így a film zárójeleneteire Indiában kerül sor. Be kell törniük egy indiai mágnás műhold rendszerébe majd a végső leszámolás Tom és a főgonosz között egy modern parkolóban fog megtörténni. Összességében jó kis akciófilm humorral fűszerezve és ha tetszenek neked a Drágán add az életed és a James Bond szériák, ezt sem szabad kihagynod.

Az előző három részt a következő években adták ki: 1996, 2000 és 2006. Most kedvet kaptam hozzá, hogy ismét megnézzem őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozifan.blog.hu/api/trackback/id/tr133512461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása